12.21.2015

{skane}


Jag vaknar av att det är varmt i rummet. Det är andra morgonen i rad jag vaknar vid fyratiden & jag tänker för mig själv ~inte idag igen & suckar. Jag trasslar mig ur lakanet & smyger ner för trappan & jag undviker där det knirrar i trägolvet för att inte riskera väcka familjen som sover gott {kul för dem, hrmpf!} jag vet att det är inte lönt att försöka somna  om så jag tänker lika bra att göra något vettigt istället. Medans kaffedoften sprider sig i köket tassar jag ner ännu en våning för att hämta datorn & springer förbi tvättstugan & laddar en maskin. Nu har jag vid den här tiden jag skriver det här redan tvättat tre maskiner & svept tre koppar java.

Igår hade jag en rätt så nostalgisk dag.
Jag hade bestämt mig för att köra till Kajsa på Enkla ting för det var sista dagen hon skulle ha öppet för säsongen & dessutom hade hon loppis. Jag slängde ner kameran i väskan & for iväg. Några fynd senare från loppisen körde jag där ifrån & skyndade mig för att hinna bort till Liv på Hedentorps plantskola. Efter som jag körde från Vallåkra var den närmaste vägen till Ängelholm via landsvägarna. Jag körde förbi Västra Broby & skymtade gruvan bortom åkern & mindes hur jag som liten med min storebror cyklade på dessa vägar. Jag fann mig själv tillbaka i tiden i trakter jag växt upp & blev plötsligt sentimental & alldeles varm inombords av allt fint jag mindes & hur slående vackert det är här i Skåne ute på landet. 

Det var en solig varm sommardag jag & min bror cyklade runt. Jag minns jag hade en röd cykel & brorsan en blå. Vi var ensam hemma för mamma & pappa arbetade. Min bror hade fått stränga order om att vakta & ta hand om lillasyster efter som han är ett par år äldre fick han ofta göra det när mamma & pappa inte var hemma. Just den där dagen var det väldigt varmt minns jag, så jag hade ett par shorts & ett linne på mig. Det var skönt att cykla för att om man cyklade väldigt fort fläktade det så skönt. Vi småpratade & cyklade långt & länge på dessa vägar jag körde igår. Jag minns hur vi kom längre & längre bort från huset där vi bodde. När vi väl hade bestämt oss för att cykla hem blev jag både törstig & utmattad av den starka solen. Min bror trampade på & ropade till mig ~kom igen nu syrran! Lite till sen är vi hemma! Solen var stark & huden kliade av solbrännan jag börjat få. Mitt hår var ju mörkt så jag minns hur himla varm jag blev på huvudet & satte min hand mitt på huvudet för att skydda mig från solen. Mitt hår var så varmt att jag kände värmen i handflatan när jag lyfte handen till huvudet. Jag gnällde & ropade till brorsan ~Jag är trött! Jag orkar inte cykla mer! Men så tillslut så kom vi hem. Klockan hade blivit mycket nu & mamma & pappa skulle strax komma hem. ~Patricija tvätta dina händer, sa han till mig & jag minns jag svarade att det hade jag redan gjort. ~Kom sa han & föste bort mig till badrummet. Han skulle hjälpa mig att tvätta mig ren. Jag minns hur han skrubbade mina händer förgäves tills han insåg att jag faktiskt inte var nerlortad utan att jag hade bara blivit så brun av solen att jag såg smutsig ut. Vi båda skrattade högt åt det min pigment & hur lätt jag blev brun. Till saken hör det att jag är väldigt mörk i mina färger medan min bror har mycket ljusare hår & pigment. Vi var som natt & dag han & jag i vårt utseende. Han väldigt ljus brunblond & jag väldigt mörkbrun.
Jag älskar att åka till Hedentorp! 
Jag blir alltid så inspirerad när jag är där av allt fint runtomkring. Liv får till det jämt med miljön, magiskt. Liv berättade att hon kommer att ha öppet lite längre i år innan hon stänger för säsongen så jag kanske hinner åka dit en sväng till innan. Jag köpte lite fler vackra ting & begav mig mot Höganäs, Magasin 36

Ses snart igen.

Ha en fin måndag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar