12.28.2015

non je ne regrette rien

Ännu ett år har snart passerat & vi ska snart in i ett nytt.
Hela den här dagen passerade nästan helt på att jag fastnade framför datorn.
Jag har visst väldigt lätt för det {har jag fått höra} 

Hoppas Ni alla fick en riktigt god jul iallafall. Själv har jag tydligen ätit mig igenom det hela känns det som. Men vad gör det jag har njutit  av varje sekund. Älskar julen.
Nu vankas det stora Nyårsplaner & ännu mer mat har vi alla nära & kära bestämt.
Vi ska fira in det nya året i det nya hemmet & det ska bli ett nytt spännade år har jag bestämt.
Det här året har jag lovat mig själv det. Har Ni något nytt nyårslöfte till er själva? Brukar Ni ha det? Jag brukar inte ha det men i år har jag ett löfte till mig själv iallafall. Jag kan inte skriva om det eller säga något om det till någon för vidskeplig som jag kan vara vill jag inte jinxa något. 


Gott Nytt År på Er!
Om vi inte ses innan.

P.

12.23.2015

julpiff

Nu är julen väldigt nära
tiden har bara rusat. Tycker december gått otroligt fort nästan för fort?
Är Ni klara med alla julklappar då? Själv måste jag hämta ut de sista på posten
idag. Jag har näthandlat precis vart enda ett paket i år vilket känns väldigt skönt att slippa behöva ge sig ut i julklappskaoset bara det är ju ren lyx. Jag har lite planerad ledighet dessa dagar & jag stortrivs med att ha lugnt innan julen också, det har jag inte haft de senaste 3 åren så det känns så avkopplat. lite julpiff....
Idag är det inte många knop här hemma. Vaknade med nackont från helvetet klockan halv sju på morgonen. Ännu en dag jag vaknar överdrivet tidigt & väldigt onödigt också speciellt nu när jag är ledig. Min tanke var ju att sova länge och bara vila ut men nehäää....okej.

Nu ska jag laga lite god mat det blir en mustig palsternackssoppa med massor av grädde & knaperstekt bacons toppat på det ~mm…

kärlek.12.22.2015

be fearless
Jag har lite ledig. 
Det är så skönt
att bara få vara.Önskar Er en riktigt
fin tisdag


12.21.2015

{skane}


Jag vaknar av att det är varmt i rummet. Det är andra morgonen i rad jag vaknar vid fyratiden & jag tänker för mig själv ~inte idag igen & suckar. Jag trasslar mig ur lakanet & smyger ner för trappan & jag undviker där det knirrar i trägolvet för att inte riskera väcka familjen som sover gott {kul för dem, hrmpf!} jag vet att det är inte lönt att försöka somna  om så jag tänker lika bra att göra något vettigt istället. Medans kaffedoften sprider sig i köket tassar jag ner ännu en våning för att hämta datorn & springer förbi tvättstugan & laddar en maskin. Nu har jag vid den här tiden jag skriver det här redan tvättat tre maskiner & svept tre koppar java.

Igår hade jag en rätt så nostalgisk dag.
Jag hade bestämt mig för att köra till Kajsa på Enkla ting för det var sista dagen hon skulle ha öppet för säsongen & dessutom hade hon loppis. Jag slängde ner kameran i väskan & for iväg. Några fynd senare från loppisen körde jag där ifrån & skyndade mig för att hinna bort till Liv på Hedentorps plantskola. Efter som jag körde från Vallåkra var den närmaste vägen till Ängelholm via landsvägarna. Jag körde förbi Västra Broby & skymtade gruvan bortom åkern & mindes hur jag som liten med min storebror cyklade på dessa vägar. Jag fann mig själv tillbaka i tiden i trakter jag växt upp & blev plötsligt sentimental & alldeles varm inombords av allt fint jag mindes & hur slående vackert det är här i Skåne ute på landet. 

Det var en solig varm sommardag jag & min bror cyklade runt. Jag minns jag hade en röd cykel & brorsan en blå. Vi var ensam hemma för mamma & pappa arbetade. Min bror hade fått stränga order om att vakta & ta hand om lillasyster efter som han är ett par år äldre fick han ofta göra det när mamma & pappa inte var hemma. Just den där dagen var det väldigt varmt minns jag, så jag hade ett par shorts & ett linne på mig. Det var skönt att cykla för att om man cyklade väldigt fort fläktade det så skönt. Vi småpratade & cyklade långt & länge på dessa vägar jag körde igår. Jag minns hur vi kom längre & längre bort från huset där vi bodde. När vi väl hade bestämt oss för att cykla hem blev jag både törstig & utmattad av den starka solen. Min bror trampade på & ropade till mig ~kom igen nu syrran! Lite till sen är vi hemma! Solen var stark & huden kliade av solbrännan jag börjat få. Mitt hår var ju mörkt så jag minns hur himla varm jag blev på huvudet & satte min hand mitt på huvudet för att skydda mig från solen. Mitt hår var så varmt att jag kände värmen i handflatan när jag lyfte handen till huvudet. Jag gnällde & ropade till brorsan ~Jag är trött! Jag orkar inte cykla mer! Men så tillslut så kom vi hem. Klockan hade blivit mycket nu & mamma & pappa skulle strax komma hem. ~Patricija tvätta dina händer, sa han till mig & jag minns jag svarade att det hade jag redan gjort. ~Kom sa han & föste bort mig till badrummet. Han skulle hjälpa mig att tvätta mig ren. Jag minns hur han skrubbade mina händer förgäves tills han insåg att jag faktiskt inte var nerlortad utan att jag hade bara blivit så brun av solen att jag såg smutsig ut. Vi båda skrattade högt åt det min pigment & hur lätt jag blev brun. Till saken hör det att jag är väldigt mörk i mina färger medan min bror har mycket ljusare hår & pigment. Vi var som natt & dag han & jag i vårt utseende. Han väldigt ljus brunblond & jag väldigt mörkbrun.
Jag älskar att åka till Hedentorp! 
Jag blir alltid så inspirerad när jag är där av allt fint runtomkring. Liv får till det jämt med miljön, magiskt. Liv berättade att hon kommer att ha öppet lite längre i år innan hon stänger för säsongen så jag kanske hinner åka dit en sväng till innan. Jag köpte lite fler vackra ting & begav mig mot Höganäs, Magasin 36

Ses snart igen.

Ha en fin måndag!


12.17.2015

think pink & café au lait

Det är en tidig morgon efter en lång natt.
jag väntar in tiden för ett köp som är tänkt att bli en julklapp
så jag rör runt i min café au lait & redigerar lite bilder från en
hörna i huset jag fotograferat med saker jag dragit fram. 
Jag tänker hur mycket jag gillar vintern men tycker det är trist
att vi har så få bra timmar av ljus. Jag är ingen morgonperson
jag har alldeles för dålig självdisciplin för att gå upp tidigt
säkert av naturliga skäl efter som jag ofta är vaken till gryningen.
Så länge jag kan minnas har jag varit sådan & jag minns hur
mamma & pappa förgäves schasade iväg mig till sängs som 
barn. Det gick inte att få mig till att göra som de ville.
Pappa sa ofta till mamma att ~barn de gör inte som du vill
de gör som du gör & jag kan inte mer än att hålla med 
min far där, för precis så är det.


pink zebra kimono FRONTROW s|s 16 

12.14.2015

københavn


Jag hade hunnit skriva klart ett helt inlägg här & skulle bara publicera det. Väldigt irriterande nog så raderades hela min text....Grr!
Så jag bestämde mig för att strunta i att skriva om allt & bara publicera bilderna minus min text {suck}.
Nåja,,,


Kram


P